Rijlessen

Om de rijopleiding voor jouw zo optimaal mogelijk te maken is het van groot belang dat je een professionele rijschool kiest en dat de instructeur vriendelijk en rustig is. Wil jij het leerproces versnellen tijdens jouw opleiding, dan moet de klik tussen jouw en je instructeur goed zijn. Daarom krijg je bij ons altijd een gratis en vrijblijvende proefles, zodat jij de gelegenheid krijgt om te kijken of onze rijschool bij jou past. Autorijden is veel meer dan alleen de auto besturen. Je krijgt te maken met andere verkeersdeelnemers en steeds wisselende verkeerssituaties en het is de bedoeling dat jij je in alle situaties steeds kan redden. Mijn taak is om jouw dat aan te leren, waarbij we beginnen met eenvoudige situaties en als dat goed gaat gaan we het steeds een stukje moeilijker maken. Het beste leerresultaat wordt bereikt door twee lesuren achter elkaar te nemen. Alle rijlessen worden bijgehouden op de instructiekaart, deze vullen we altijd samen in aan het einde van elke rijles. Het voordeel hiervan is dat jij altijd weet hoever je in de opleiding bent en op welk niveau je de verschillende rijlessen uitvoert. Zo kunnen we elke nieuwe rijles het niveau verhogen, net zolang totdat het op examenniveau is.

De rijopleiding

De rijopleiding kunnen we in 3 stappen onderverdelen. Namelijk de voertuigbediening, de verkeersdeelname en het verkeersinzicht. Omdat iedere leerling anders is verschilt de indeling van de stappen voor iedere leerling. Daarom maken we ook voor iedere leerling zijn eigen leerplan en dit doen we weer aan de hand van de instructiekaart.

De voertuigbediening

In deze stap wordt de basis gelegd voor het autorijden. Het is namelijk van groot belang dat je voordat je aan het verkeer deelneemt, de bediening van de auto helemaal onder controle hebt. Daarom leer je in deze stap hoe je je stoel en spiegels afstelt, hoe je moet sturen, schakelen, wegrijden, remmen en stoppen. Pas als je de bediening goed onder controle hebt gaan we een stap verder.

De verkeersdeelname

In deze stap gaat het echte werk beginnen, nu gaan we namelijk de weg op. Nu krijg je te maken met andere verkeersdeelnemers en hoe je daarmee om moet gaan. Je gaat ook leren wat voor verkeerssituatie er allemaal zijn en hoe jij daar moet handelen. In deze stap zal je merken, dat het autorijden toch moeilijker is dan je denkt. Je moet namelijk een hoop dingen tegelijkertijd kunnen doen, sturen, schakelen, remmen en dan ook nog op het verkeer letten. Mijn taak hier is om jouw zo goed mogelijk te begeleiden en het jouw stapje voor stapje duidelijk te maken. In deze stap gaan we ook beginnen met de bijzondere manoeuvres en leer jij hoe je deze het makkelijkst kan uitvoeren.

Het verkeersinzicht

In deze stap heb je de bediening van de auto volledig onder controle en gaat de verkeersdeelname goed. Nu moeten we de situatie steeds moeilijker gaan maken en dat jij je steeds zelfstandiger door het verkeer heen beweegt. De bijzondere manoeuvres worden steeds moeilijker en jij leert verkeersinzicht te krijgen. Nu kunnen we ook steeds proefexamens gaan rijden, om jouw zo goed mogelijk op het examen voor te bereiden en dat jij aan de examinator kan laten zien dat jij gewoon vlot, veilig en zelfstandig door het verkeer kan rijden.